Baby, peuter, kleuter

U vindt hier een overzicht van boeken over verschillende opvoedkundige thema's. Per thema staan de boeken bij elkaar.
Pittige jaren
'Pittige jaren' is een praktische gids bij het opvoeden van jonge kinderen. Er wordt ingegaan op wat de basis is van succesvol ouderschap, hoe je kunt communiceren met je kind en hoe je problemen kunt oplossen. In het laatste deel van het boek worden vijftien problemen in de opvoeding besproken.
Bestellen of meer informatie?
De kleine koning(in), do's en don'ts tijdens de peuterpuberteit.
'De kleine koningin' vertelt over het hoe en waarom van de dwarse peuterfase. Het helpt ouders het gedrag van hun dwarse peuter te begrijpen en er op een goede manier mee om te gaan.
Bestellen of meer informatie?
Peuterpuberteit
'Peuterpuberteit' bevat informatie over deze lastige fase en adviezen en opdrachten om ouders te helpen ontdekken dat deze fase ook heel leuk en uitdagend kan zijn, voor de peuter en voor de ouders. Aan bod komen thema's als spelen, zelfbeeld, regels stellen, structuur en regelmaat, de kinderopvang en hoe je gedrag kunt bijsturen.


Bestellen of meer informatie? (Let op: dit is een ebook)
Hoe meer chocolade, hoe zoeter je baby?
In 'Hoe meer chocola, hoe zoeter je baby?' onderzoekt wetenschapsjournaliste Jena Pincott wat er eigenlijk wetenschappelijk aangetoond overeind blijft van alle bakerpraatjes en fabels rond zwangerschap en geboorte.
Zie ook onze recensie:Hoe meer chocola, hoe zoeter baby
Bestellen of meer informatie?
Aargh, Eerste hulp bij opvoedstress
'Aargh! Eerste hulp bij opvoedstress' bespreekt op alfabetische volgorde alledaagse opvoedproblemen die ouders met jonge kinderen kunnen tegenkomen. Met achtergrondinformatie, tips en oplossingen.
Bestellen of meer informatie?
Keien van kinderen
'Keien van Kinderen' gaat over het stimuleren van de ontwikkeling van jonge kinderen. Het draagt ideeën en tips aan voor ouders om hun kinderen te helpen zich zo goed mogelijk te ontwikkelen op het gebieden van taalontwikkeling, creativiteit, sociaal emotionele ontwikkeling, motoriek en denken.
Bestellen of meer informatie?
Opvoedingsproblemen, 0 tot 4 jarigen
In 'Opvoedingsproblemen 0-4 jarigen' worden de meest voorkomende opvoedingsproblemen bij deze groep jonge kinderen besproken. Hierbij ligt de nadruk op het ouders helpen ontdekken van hun eigen vermogen om problemen met hun kinderen op te lossen.
Bestellen of meer informatie?

Het kinderbrein
In 'het Kinderbrein' neemt de schrijver je mee in de ontwikkeling van het kinderbrein van baby tot kleuter. Hij deelt wat wetenschappelijk onderzoek ons leert over het opvoeden van slimme en gelukkige kinderen van 0 tot 5 jaar en geeft praktische tips die iedere ouder kan toepassen.
Bestellen of meer informatie?
Slapen als een baby
'Slapen als een baby' is een boek voor (aanstaande) ouders die willen weten hoe ze rust en evenwicht kunnen vinden in hun leven met een baby.
Bestellen of meer informatie?
De ziekenhuistas
De 'ziekenhuis-tas' helpt jonge kinderen begeleiden bij een ziekenhuisopname. De tas bevat het ziekenhuisboek om in te vullen, een gevoelspel, een knuffeltje, een bordspel, raadsels, kaarten en nog meer.
Bestellen of meer informatie?

Auteursrechten nadrukkelijk voorbehouden