Van baby tot peuters, ouders van nu

instagramopvoedadvies
facebookopvoedadvies
twitteropvoedadvies
van baby tot peuter
Van baby tot peuter, Ouders van Nu
Alles over de ontwikkeling in de eerste 18 maanden,


'Van baby tot peuter' is een naslagwerk over de ontwikkeling, de verzorging en de groei tijdens de eerste achttien maanden van je kind. De eerste vijftien weken wordt er voor iedere week verteld wat je als ouder mag verwachten, daarna per maand. Of eigenlijk wat je als moeder kan verwachten, want opvallend genoeg richt het boek zich geheel en alleen op moeders. Een wat vreemde keuze in een tijd waarin het gelukkig steeds vanzelfsprekender wordt dat vaders ook gewoon volledig betrokken zijn bij hun kindje.
De hoofdstukken waarin per maand wordt besproken welke ontwikkelingen je kindje doormaakt worden afgewisseld met hoofdstukjes met overkoepelende thema's als slaapproblemen, huilen, seks na de bevalling, op vakantie met je baby etcetera.

In 'Van baby tot peuter' vind je veel informatie, tips en weetjes. Lees gerust steeds een stukje vooruit, soms komt dan informatie aan bod die op jongere leeftijd misschien ook al handig kan zijn. Want iedere baby en dreumes ontwikkelt zich toch via zijn/ haar eigen ontwikkelingspad en misschien is jouw kindje wel net iets vroeger toe aan een volgend stapje in de ontwikkeling.
Naast veel informatie over de ontwikkeling en groei van je baby is er ook veel informatie te vinden met betrekking tot alles wat op je af komt als moeder. Welke rol de vader speelt blijft, zoals eerder benoemd, op een enkele opmerking na onbesproken. In aparte kaders worden regelmatig deskundigen uit verschillende disciplines aan het woord gelaten.

'Van baby tot peuter' is een aardig, zij het wat standaard, naslagwerk voor moeders, waarin je veel - vooral wat meer algemene - informatie vindt over de eerste 18 maanden met je baby. De opmaak is vrolijk en luchtig waardoor de teksten makkelijk weglezen.


Tamar de Vos - van der Hoeven


Meer informatie en de mogelijkheid om het boek te kopen bij bol.com:


Auteursrechten nadrukkelijk voorbehouden