Baby, peuter, kleuter

U vindt hier een overzicht van boeken over verschillende opvoedkundige thema's. Per thema staan de boeken bij elkaar.
pittige jaren
'Pittige jaren' is een praktische gids bij het opvoeden van jonge kinderen. Er wordt ingegaan op wat de basis is van succesvol ouderschap, hoe je kunt communiceren met je kind en hoe je problemen kunt oplossen. In het laatste deel van het boek worden vijftien problemen in de opvoeding besproken.
Bestellen of meer informatie?
kleine koning(in)
'De kleine koningin' vertelt over het hoe en waarom van de dwarse peuterfase. Het helpt ouders het gedrag van hun dwarse peuter te begrijpen en er op een goede manier mee om te gaan.
Bestellen of meer informatie?
peuterpuberteit schiet
'Peuterpuberteit' bevat informatie over deze lastige fase en adviezen en opdrachten om ouders te helpen ontdekken dat deze fase ook heel leuk en uitdagend kan zijn, voor de peuter en voor de ouders. Aan bod komen thema's als spelen, zelfbeeld, regels stellen, structuur en regelmaat, de kinderopvang en hoe je gedrag kunt bijsturen.


Bestellen of meer informatie? (Let op: dit is een ebook)
hoe meer chocolade hoe zoeter je bay
In 'Hoe meer chocola, hoe zoeter je baby?' onderzoekt wetenschapsjournaliste Jena Pincott wat er eigenlijk wetenschappelijk aangetoond overeind blijft van alle bakerpraatjes en fabels rond zwangerschap en geboorte.
Zie ook onze recensie:Hoe meer chocola, hoe zoeter baby
Bestellen of meer informatie?
aargh eerste hulp bij opvoedstress
'Aargh! Eerste hulp bij opvoedstress' bespreekt op alfabetische volgorde alledaagse opvoedproblemen die ouders met jonge kinderen kunnen tegenkomen. Met achtergrondinformatie, tips en oplossingen.
Bestellen of meer informatie?
kind boek
Elk kind maakt tussen zijn 2e en 5e jaar een enorme ontwikkeling door. 'Kind' helpt ouders alle aspecten van de ontwikkeling te begrijpen en hun eigen unieke kind daarin te begeleiden.
Bestellen of meer informatie?
ziekenhuis-tas
De 'ziekenhuis-tas' helpt jonge kinderen begeleiden bij een ziekenhuisopname. De tas bevat het ziekenhuisboek om in te vullen, een gevoelspel, een knuffeltje, een bordspel, raadsels, kaarten en nog meer.
Bestellen of meer informatie?

Auteursrechten nadrukkelijk voorbehouden