Hoe meer chocolade hoe zoeter je baby

instagramopvoedadvies
facebookopvoedadvies
twitteropvoedadvies
mythes rond zwangerschap ontkracht
Hoe meer chocolade, hoe zoeter je baby? Jena Pincott, Maven Publishing

Er wordt enorm veel geschreven over zwangerschap en veel zwangere vrouwen lezen ook graag over de ontwikkeling van hun baby en het verloop van die negen maanden.
"Hoe meer chocolade, hoe zoeter je baby?" is ook een boek over zwangerschap, maar toch heel anders dan de meeste boeken. Jena Pincott is wetenschapsjournaliste. Toen zij in verwachting was, was ze benieuwd wat er eigenlijk wetenschappelijk aangetoond overeind blijft van alle bakerpraatjes en fabels rond de periode tussen verwekking en bevalling. Dit levert een gevarieerd boek op dat de vele kanten van de zwangerschap en de ontwikkeling van de foetus bespreekt.
Het is een makkelijk leesbaar boek, al blijft hetgeen Pincott vertelt wel enigszins wetenschappelijk. Dit ligt zeker niet aan haar schrijfstijl die vlot en toegankelijk is, maar aan de onderwerpen die ze aanroert.

Pincott stelt vragen als: heeft (ochtend)misselijkheid nut, krijgen dominante moeders zonen, zegt de vorm van je buik iets over het geslacht van je kind, is het raar als je partner ook aankomt, kun je de bevalling zelf op gang brengen en gaan borsten echt hangen als je borstvoeding geeft. Op luchtige wijze bespreekt Pincott de verschillende onderzoeken die antwoord proberen te geven op deze en vele andere vragen.

Je moet niet te zorgelijk aangelegd zijn, wanneer je dit boek leest en vooral je gezonde verstand blijven gebruiken. Anders schuilen overal wel gevaren voor jou en je kindje. Belangrijk is je te realiseren dat je niet alles onder controle kunt en moet willen hebben, al lijkt de kennis die we door wetenschappelijk onderzoek hebben, dat idee soms wel te geven. Pincott belicht de vragen dan gelukkig ook vanuit verschillende perspectieven en vakgebieden, waardoor de onderzoeken die wel erg stellig lijken uit te wijzen dat je iets wel of juist niet moet doen, wat tegenwicht krijgen.

Ben je op zoek naar een boek met tips en adviezen wat je het beste kunt doen en laten tijdens je zwangerschap, dan kun je dit boek beter overslaan.
Vind je het leuk om meer te lezen over alle facetten van je zwangerschap en de ontwikkeling van je baby, ben je nieuwsgierig en schrikken een paar wetenschappelijke termen je niet af, dan is dit een heel leuk boek om te lezen als je in verwachting bent. Al is het maar om je chocolade-consumptie te rechtvaardigen, want het lijkt echt waar: 'hoe meer chocolade, hoe zoeter je baby' (hoe dit komt en de kanttekeningen hierbij moet je zelf maar lezen).

Tamar de Vos - van der Hoeven

Meer informatie en de mogelijkheid om het boek te kopen bij bol.com:Auteursrechten nadrukkelijk voorbehouden