dag opa henk

instagramopvoedadvies
facebookopvoedadvies
twitteropvoedadvies
kaft dag opa henk
Dag opa Henk, Monica Maas, De Vier Windstreken

'Dag opa Henk' is een prentenboek over afscheid nemen en rouw voor peuters. De opa van Ella en Cato is ziek. Heel veel dingen die de meisjes altijd met opa Henk deden, kunnen nu niet meer. Opa kan niet meer met ze spelen, ze kunnen niet meer naar de zeehonden en ook niet meer naar het strand. Opa Henk is heel erg ziek, zo ziek dat hij dood gaat. Iedereen is verdrietig. Cato en Ella nemen afscheid van opa Henk en maken mooie tekeningen voor hem. Op zijn begrafenis dansen de meisjes voor opa. Wanneer ze op het strand zijn verzamelen ze schelpen voor opa om zo aan hem te blijven denken. 'Voor altijd en altijd.'

In heel simpele bewoording wordt peuters uitgelegd wat er gebeurt wanneer iemand van wie je houdt ziek wordt en doodgaat. Het boekje blijft dicht bij de belevingswereld van peuters en laat daardoor mooi zien hoe peuters omgaan met het overlijden van een dierbare. Op gekleurde en zwart-wit tekeningen zijn de herinneringen aan opa Henk te zien, hoe de meisjes plezier hadden met opa en hoe ze op hun eigen manier afscheid nemen van opa. Het is mooi om te zien hoe Cato en Ella de ruimte krijgen om op hun eigen, bij hun leeftijd aansluitende manier afscheid te nemen van opa, met tekeningen en dans.

'Dag opa Henk' is een mooi, invoelend boekje dat heel goed te gebruiken is om met peuters te praten over afscheid nemen van iemand van wie je houdt.

Tamar de Vos - van der Hoeven

Meer informatie en de mogelijkheid om het boek te kopen bij bol.com:


Auteursrechten nadrukkelijk voorbehouden