Dokter Corrie geeft antwoord

instagramopvoedadvies
facebookopvoedadvies
twitteropvoedadvies
dokter corrie geeft antwoord
Dokter Corrie geeft antwoord, Niki Padidar, De Harmonie

Dokter Corrie neemt geen blad voor de mond, dat heeft ze al bewezen in haar TV programma 'De Dokter Corrie show', waarin Martine Sandifort in de rol van Dokter Corrie openhartig vragen beantwoordt en informatie geeft over seksualiteit en alles wat daarmee te maken heeft. Nu is er ook een boek van de dokter. 'Dokter Corrie geeft antwoord' is een vrolijk boek over alles wat kinderen en jongeren zich kunnen afvragen met betrekking tot de seksuele ontwikkeling. Helemaal in de stijl van Dokter Corrie wordt het onderwerp seksualiteit zeer breed besproken. Op open, luchtige wijze en met veel humor komen onderwerpen ter sprake als puberteit, verliefd zijn, zoenen, homoseksualiteit, seks, ongesteld zijn, zelfbevrediging, grenzen stellen, geslachtsdelen en liefdesverdriet.
De antwoorden die Dokter Corrie geeft in het boek zijn openhartig, eerlijk, goed toepasbaar en zeker serieus, ondanks de luchtige draai die er aan de tekst gegeven wordt.

Het boek zit vol verrassende details, zoals de bijgeleverde losse papieren omslag, waarmee je je boek het uiterlijk kunt geven van een saai wiskundeboek. Verder is er een pop-up piemel, een kast om uit te komen, een roze bril, bloot-memory, kaartjes om verkering te vragen en een pin-up poster (gekleed) van Dokter Corrie om te laten zien wat je met photo-shop kunt doen. Regelmatig krijgen de pubers zelf het woord via het puberpanel.
Voor de ouders is er een hoofdstuk met tips en adviezen, waarbij vooral de nadruk wordt gelegd op hoe je kunt omgaan met een puber: met geduld en begrip, in overleg met je zoon of dochter en met een flinke dosis eigen verantwoordelijkheid van je tiener.
Afsluitend wordt er besproken waar je als puber terecht kunt met verdere vragen en problemen.

Alle hoofdstukken bestaan uit korte to-the-point tekstjes, waarin veel wordt uitgelegd en veel tips, weetjes, testjes, lijstjes en ondersteunende afbeeldingen. Dit alles vanuit een vrolijke insteek, maar met een zeer serieuze ondertoon. De inhoud is duidelijk, respectvol en met veel begrip voor de onzeker puber-fase geschreven. Pubers vinden veel geruststelling in de teksten. Alles wat ze misschien zelf raar vinden aan hun eigen lijf blijkt heel normaal te zijn, gezien de foto's bij de blootmemory. Gevoelens mogen er zijn, of je nu op jongens of op meisjes valt. En of je nu vroeg begint of lang wacht met zoenen en seks, het is allebei heel gewoon. Je vindt absoluut geen waarde-oordeel in dit boek.

De humor van Dokter Corrie zal niet iedereen evenzeer aanspreken, al denk ik wel dat deze heel goed aansluit bij de doelgroep. 'Dokter Corrie geeft antwoord' is een openhartig en zeer informatief boek voor pubers. Het kan het praten over deze soms wat lastige onderwerpen een stuk makkelijker maken, omdat het de onderwerpen luchtig maakt en duidelijk maakt dat het helemaal niet gek is om hier over te praten of om met vragen te zitten. En als je die vragen niet aan je ouders wilt stellen, dan stel je ze gewoon aan dokter Corrie.


Tamar de Vos - van der Hoeven
Meer informatie en de mogelijkheid om het boek te kopen bij bol.com:Auteursrechten nadrukkelijk voorbehouden