Hieper de Pipo

instagramopvoedadvies
facebookopvoedadvies
twitteropvoedadvies
hieper de pipo
Hieper-de-Pipo, Sam Loman, Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum (4 tot 7 jaar)

Hieper-de-Pipo is een prentenboek over het kleine hondje Pipo, die de hele dag door stuitert, hopt, tuimelt, rent en rolt. Pipo vindt het leuk om zo actief zijn, maar soms is het wel lastig. Pipo is namelijk niet expres zo druk. En soms moet hij een taak uitvoeren voor school of hij zegt 'ja' terwijl hij 'nee' bedoelt. Dan raakt hij een beetje in de knoop door alles wat hij hoort, ziet en voelt. Gelukkig krijgt Pipo hulp van de yogamevrouw, mama en zijn juf. Hieper zijn is soms lastig, maar Pipo ziet zeker ook alles dat er positief aan is.
Hieper-de-Pipo is een vrolijk prentenboek met lieve illustraties, die jonge kinderen zeker zullen aanspreken. Sommige pagina's zijn overvol, waarmee op eenvoudige wijze wordt weergegeven hoe druk het soms is in Pipo's hoofd.

Hieper-de-Pipo is bedoeld voor kleuters vanaf een jaar of vier. Of dit boek echt geschikt is voor kinderen van deze leeftijd is een beetje de vraag. Pipo gaat al naar school, maakt sommetjes en lijstjes helpen hem om zijn taakjes op school en thuis af te krijgen. Dit alles lijkt meer aan te sluiten bij de leefwereld van kinderen van een jaar of zes/ zeven. Kleuters van vier zullen zich hierdoor niet zo herkenen in Pipo en de uitdagingen waar hij voor staat. Ook de woordkeuze in het boek lijkt meer geschikt voor iets oudere kinderen. Dit prentenboek lijkt dan ook het meest geschikt voor kinderen in groep twee en drie, die al wat meer aanlopen tegen de verwachtingen die school en de omgeving aan hen stellen. Al is Hieper-de-Pipo ook gewoon een leuk prentenboek over een schattig hondje dat houdt van rennen, stuiteren en buitelen. Dus ook de jongere kleuter zal er plezier aan beleven.

Tamar de Vos - van der Hoeven

Meer informatie en de mogelijkheid om het boek te kopen bij bol.com:

Auteursrechten nadrukkelijk voorbehouden