Mols hoop

instagramopvoedadvies
facebookopvoedadvies
twitteropvoedadvies
prentenboek over verlies en rouw
Mols Hoop, Helen van Vliet, Kristina van Remoortel, De Vier Winstreken
(voor 4 tot ± 7 jaar)

In het prentenboek 'Mols hoop' leren we hond kennen. Hij is verdrietig, want boer is weg. Nergens wordt dit gezegd, maar uit de beschrijvingen lijkt duidelijk naar voren te komen dat boer dood is gegaan. Hond kijkt naar de andere dieren en ziet hoe zij omgaan met dit verlies.

Haan ijsbeert door zijn hok, kip legt geen eieren meer, lammetje zoekt huilend troost bij zijn moeder en paard stampt boos door het weiland. De varkentjes hebben wel pret en spelen in de modder. Hond gaat stilletjes liggen janken bij de wilg waar de boer graag onder zat. Daar ontmoet hij mol, die daar ook komt om aan de boer te denken.

Op duidelijke wijze wordt getoond dat ieder dier op zijn eigen manier met zijn verdriet omgaat. En dat iedere manier oké is, of je nu huilt, rent, stil treurt of afleiding zoekt in spel.
De paginagrote gekleurde illustraties, waarop de emoties van de dieren duidelijk zijn af te lezen, zijn een mooie aanvulling op de tekst en zullen jonge kinderen zeker aanspreken. Een mooi prentenboek wanneer je met je kind wilt praten over verlies en alle verschillende emoties die hier bij komen kijken.


Tamar de Vos - van der Hoeven


Meer informatie en de mogelijkheid om het boek te kopen bij bol.com:


Auteursrechten nadrukkelijk voorbehouden