Op reis met heimwee

instagramopvoedadvies
facebookopvoedadvies
twitteropvoedadvies
Kaft op reis met heimwee
Op reis met heimwee, A. van Gansewinkel & R. Verschraagen, De Eenhoorn (vanaf 10 jaar)

In 'Op reis met heimwee' kunnen kinderen vanaf een jaar of 9/10 verhalen, persoonlijke ervaringen, gedichten, weetjes en tips vinden over heimwee. In zowel fictie en non-fictie, wordt een beeld geschetst van wat heimwee is en hoe je er mee om kan gaan. Heel duidelijk wordt aangegeven dat iedereen, jong en oud, wel eens last heeft van heimwee. En dat geeft helemaal niet, want met heimwee valt best te leven en je kunt er ook gewoon mee op reis gaan, geeft Van Gansewinkel aan.

Je kunt 'Op reis met heimwee' van het begin tot het eind lezen, maar je kunt er ook steeds stukjes uitpikken en kriskras door het boek gaan. De verhaaltjes en beschreven ervaringen zijn kort en worden afgewisseld met feitjes, testjes, tips en grappige illustraties.
post heimwee

Kant en klare oplossingen om de heimwee te laten stoppen geeft het boek niet, vooral omdat die er meestal niet zijn en over het algemeen ook niet nodig zijn. Wel vinden kinderen er tips en ideeën hoe ze om kunnen gaan met heimwee en het voor zichzelf makkelijker kunnen maken. De herkenning die ze zeker zullen vinden in de verhalen, gedichten en tips, zal de lezertjes ook helpen zien dat heimwee veel vaker voorkomt dan ze misschien denken en dat ze er dus echt niet alleen in staan. Dit zal het voor kinderen ook makkelijker maken er over te praten met de mensen om zich heen en om hulp te vragen als de heimwee eens toeslaat.

'Op reis met heimwee' is een vrolijk boek dat helpt een soms best lastig gevoel te relativeren en behapbaar te maken.


Tamar de Vos - van der Hoeven

Meer informatie en de mogelijkheid om het boek te kopen bij bol.com:


Auteursrechten nadrukkelijk voorbehouden