De baas van de piekerfabriek

instagramopvoedadvies
facebookopvoedadvies
twitteropvoedadvies
de baas van de piekerfabriek
De baas van de Piekerfabriek, Margreet van der Veen, Nino
(7 tot 10 jaar)

“De baas van de piekerfabriek” is een echt doe-boek voor kinderen tussen de zeven en tien jaar oud die veel piekeren of kampen met angsten. De jonge lezer wordt uitgedaagd veel te schrijven, tekenen, knippen en plakken in het boek en het boek op deze manier zich echt eigen te maken.

De technieken uit het boek komen uit de cognitieve gedragstherapie. Deze therapie is gebaseerd op de gedachte dat we met onze gedachten invloed kunnen uitoefenen op hoe we ons voelen en gedragen. In “De baas van de piekerfabriek” leren kinderen negatieve gedachten te toetsen aan de realiteit en om te buigen naar meer positieve, helpende gedachten. Zo wordt het kind de baas over zijn eigen piekergedachten.

In simpele, toegankelijke bewoordingen en met behulp van goed herkenbare voorbeelden wordt uitleg gegeven over zaken als emoties, piekeren, helpende gedachten en de invloed die je als kind op deze zaken kan krijgen. De lezer wordt aan de hand van veel vragen en opdrachten geholpen een zo duidelijk mogelijk beeld te krijgen van zijn eigen zorgen, de voor- en nadelen van het piekeren en de helpende en niet-helpende gedachten die hij/ zij heeft.
Een duidelijk en leerzaam boekje voor onzekere of wat angstige kinderen om samen met de ouders of een professioneel opvoeder door te werken.

Tamar de Vos - van der Hoeven


Meer informatie en de mogelijkheid om het boek te kopen bij bol.com:Auteursrechten nadrukkelijk voorbehouden