Slapen met draken

instagramopvoedadvies
facebookopvoedadvies
twitteropvoedadvies
slapen met draken depressie
Slapen met draken, Debi Gliori, Uitgeverij Spectrum

'Slapen met draken' is een prentenboek over depressie voor adolescenten en volwassenen, geschreven en geïllustreerd door Debi Gliori, een kinderboekenschrijfster die zelf al meerdere depressies heeft doorgemaakt.
"Slapen met draken' vertelt hoe het leven van een jong meisje steeds meer in beslag wordt genomen door draken. Draken die het haar onmogelijk maken nog grip op haar leven te houden. Angstig probeert ze te vluchten voor de draken. Eerst lijkt dit niet te lukken, maar aan het einde van het boekje lukt het haar om zeevogels te zien in plaats van draken, wanneer ze een veertje vindt op het strand: "En iets verschoof" Het leven lijkt weer lichter te worden voor het meisje.

Gliori weet in simpele bewoording, prachtig inzichtelijk te maken hoe een depressie je kan overspoelen en in zijn greep kan houden. De stemmige, fantasierijke zwart-wit tekeningen ondersteunen de tekst en vullen hem aan door dat, wat Gliori niet in woorden weer kan geven, uit te beelden. Want zoals Gliori schrijft: "Ik had geen woorden meer. Er was geen taal voor dit gevoel."

Gliori hoopt met het delen van haar persoonlijke ervaring met depressie, mensen die ook kampen met depressies te helpen en voor anderen inzichtelijk te maken wat een depressie met je doet. Ze slaagt hier goed in met dit mooie, ontroerende prentenboekje.

Tamar de Vos - van der Hoeven


Meer informatie en de mogelijkheid om het boek te kopen bij bol.com:


Auteursrechten nadrukkelijk voorbehouden