Super family kookboek

instagramopvoedadvies
facebookopvoedadvies
twitteropvoedadvies
familykookboek kaft
Het Handige Super Family Kookboek, Rinskje Koelewijn, Toni Westenberg en Nanja Toebak, Kosmos uitgevers

"Het Handige Super Family Kookboek, voor drukke ouders & kids' is een 'gezinsproof' kookboek vol handige recepten en tips. In dit prachtig geïllustreerde kookboek tref je ruim 50 recepten om klaar te maken, wat iets anders is dan koken, leggen de schrijfsters uit. Het zijn makkelijk te maken recepten voor 'eetweigeraars, pubers, flexitariërs, weekendkokers en aanschuivers.' zoals op de kaft te lezen valt. Bij alle recepten staat aangegeven of ze vegetarisch, glutenvrij of lactosevrij zijn.

In de meeste kookboeken tref je foto's van hoe het eindresultaat van je kook-inspanningen er ongeveer uit zou moeten zien. In het Super Family kookboek is gekozen voor prachtige, vrolijke en fantasierijke illustraties van vele verschillende dieren die spelen met en eten van de verschillende gerechten of ingrediënten. Dit maakt het boek anders dan alle andere kookboeken voor gezinnen en voor kinderen extra aantrekkelijk om ook eens door te bladeren. En wie weet vindt je kind dan wel iets wat hij/ zij wil uitproberen.

Bij alle recepten vind je verschillende tips hoe je bijvoorbeeld het recept vegetarisch kunt maken of milder kunt kruiden, hoe je er mee kunt variëren, of het zich leent voor invriezen en hoe je je kind extra kunt stimuleren eens iets nieuws te proeven.
recept familiy kookboek
Een aantal van de recepten zal de meeste ouders wel bekend voorkomen zoals wentelteefjes, quiche, visburgers, tomaten-groentensoep of mac-and-cheese. Maar deze hebben allemaal hun eigen toch-net-even-anders draai eraan gekregen. Recepten als pulled pork in cola, shakshuka, gnocchi-traybak, of zalm teriyaki zullen veel minder ouders (en kinderen) kennen. Het ene recept vraagt wat meer bereidingstijd dan het andere (jammer dat de bereidingstijd er niet bij vermeld staat), maar alle recepten zijn in redelijke tijd op tafel te krijgen. En geen van de recepten vraagt om ingewikkelde kooktechnieken of moeilijk verkrijgbare ingrediënten.

Het boek sluit af met een boodschappenlijst met invries- en dubbel-kokentips, ruimte voor notities en kookkiekjes en een kooklogboek waarin je kunt bijhouden wat je wanneer gekookt hebt en hoe hierop gereageerd werd.
"Het Handige Super Family Kookboek" is een vrolijk kookboek, met lekkere en makkelijke recepten waarin iedere ouder, zelfs die met een kieskeurig etend kind, wel een paar recepten zal vinden die wel in de smaak vallen.


Tamar de Vos - van der HoevenMeer informatie en de mogelijkheid om het boek te kopen bij bol.com:


Auteursrechten nadrukkelijk voorbehouden