Verlegen Stijn

instagramopvoedadvies
facebookopvoedadvies
twitteropvoedadvies
prentenboek over verlegen zijn
Verlegen Stijn heeft een verhaal, Beth Bracken, Jennifer Bell, NBD Biblion

"Verlegen Stijn heeft een verhaal" is een prentenboek voor peuters en kleuters met paginagrote illustraties. Stijn is een lief, maar ook heel verlegen girafje. Daardoor is hij heel stil en kent niemand hem goed. Dat hij van auto's, chocoladetaart en honden houdt, weet niemand. Als Stijn op school in de kring iets moet vertellen, maakt hij zich hier erg veel zorgen over. Maar wanneer hij dan vertelt over zijn nieuwe hondje, merkt hij dat het meevalt om voor zijn klasgenootjes te staan. Zo wordt Stijn iets minder verlegen en leren de andere dieren hem een beetje kennen.

De illustraties zullen jonge kinderen zeker aanspreken en de emoties van Stijn zijn goed herkenbaar afgebeeld. Het verhaal geeft goed inzicht in hoe Stijn zich voelt en beschrijft duidelijk hoe een verlegen kind kan worstelen met sociale angst. De situatie van iets vertellen in de kring zal bijna ieder kind wel herkennen.

"Verlegen Stijn heeft een verhaal" is een leuk prentenboek om te lezen met je kind wanneer hij of zij een beetje verlegen is. En welke peuter/ kleuter is dat niet zo af en toe? Het kan een mooi begin zijn van een gesprekje over de gevoelens van je peuter/kleuter. Maar ook wanneer je kind echt niet verlegen is, kan het een goed prentenboek zijn om te lezen met je kind, om hem/ haar zo te helpen begrijpen hoe een ander kindje in de groep zich misschien voelt. Of gewoon omdat het een leuk prentenboek is over een schattig girafje.

Tamar de Vos - van der HoevenAuteursrechten nadrukkelijk voorbehouden